KDU-ČSL si určila svůj kurz do příštích voleb

1.12.2012 17:19:26

Na celostátním sjezdu v Jihlavě dnes uzavřeli delegáti celodenní jednání o klíčových politických i technických změnách kurzu strany po úspěšných volbách do krajů a do senátu. Takřka pětistovka delegátů se vyslovila k bodům programu, ve kterých prezentovalo vedení strany návrhy na nezbytné změny pro strategii do příštích voleb.

Vřele byl přijat projev předsedy Pavla Bělobrádka, který se zmínil nejen o pohledu KDU-ČSL na současnou vládní politiku, ale i na to, jak by se strana ve změněných podmínkách politické soutěžě měla prezentovat (viz youtu.be/p43kNDhhZt4). Tyto zásady jsou vesměs obsaženy ve strategickém dokumentu LIDOVCI 2012:

Na sjezdu seznámila delegáty se svou strategií do prezidentských voleb i kandidátka na prezidentku ČR Zuzana Roithová. Ujistila všechny členy, kteří pomáhali při skvěle zorganizovaném sběru podpisů, že důvěru voličů a příznivců v žádném případě nezklame.

Delegáti sjezdu odmítli změnu názvu strany a naopak odsouhlasili takovou změnu stranických stanov, která v budoucnu umožní větší účast na životě a práci strany i těm organizacím, které  nemají tak silnou členskou základnu, ale mají volební potenciál.

V závěrečné diskusi se delegáti vyslovovali k aktuálním postojům strany k politickým krokům vlády. V závěru odsouhlasili delegáti mimo jiné i usnesení, které deklaruje nesouhlas s vnucováním tzv. sKaret občanům. Delegáti sjezdu se naopak přihlásili ke společné podpoře starostů, kteří usilují o zákaz hracích automatů ve svých obcích.

KDU-ČSL je stabilizovanou stranou na vzestupu, která nyní v Jihlavě potvrdila novou energii a chut´dosáhnout na vysoký volební výsledek v parlamentních volbách.

Alexandra Alvarová
tisková mluvčí KDU-ČSL

Sdílet článek:Přidat k Yahoo Bookmarks Přidat k Facebook Přidat k Delicious Přidat k Twitter Přidat k StumbleUpon Přidat k MySpace Přidat k Google Bookmarks