KDU-ČSL svůj název nemění

1.12.2012 15:28:52

Odpolední jednání sjezdu KDU-ČSL v Jihlavě bylo věnováno návrhům na změny stanov a na změnu názvu strany.

Značka KDU-ČSL je už zavedená, v tom se shodli snad všichni diskutující. Hlavní pozornost v problematice změny názvu se točila hlavně kolem technických detailů. Změna, která zaujmula při diskusi nejvíc místa, se týkala návrhu, který by jen kodifikoval současný stav - na prvním místě ovšem zkratka KDU-ČSL a teprve na vysvětlujícím místě plný slovní název Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová.   Změnu slova Československá na slovo Česká delegáti sjezdu odmítli těsnou většinou. Název strany tedy zůstává do budoucna beze změn.

Dále se projednávaly návrhy na změnu stanov, především v paragrafu 28, který by měl stanovit jiný klíč pro určení počtu delegátů na sjezd za jednotlivé organizace. Nový klíč by měl lépe zohlednit práci a výsledky organizací, nejen počet členů, jako tomu bylo doposud.

-aa-

Sdílet článek:Přidat k Yahoo Bookmarks Přidat k Facebook Přidat k Delicious Přidat k Twitter Přidat k StumbleUpon Přidat k MySpace Přidat k Google Bookmarks